Збaлaнсoвaний рaціoн xaрчувaння знижує фaктoр ризику быть COVID-19. Прo цe в кoмeнтaрі УНН рoзпoвілa дієтoлoг Олена Юдіна.
Зокрема вона радить чисто співвідносити білки, жири і вуглеводи в раціоні.
"Якщо білки, жири і вуглеводи (БЖВ) надходять в свой організм в правильному процентному співвідношенні — свой організм наповнюється вітамінами, мінералами і по всем правилам искусства функціонує. І всі органи і системи працюють як швейцарський годинник", — бухтеть Юдіна.
При цьому дієтолог рекомендує відмовитися від вживання жирної їжі, зокрема свинини.
"Споживання червоного м'закон, жирної свинини, просмажене у великій кількості рослинного нежто тваринного жиру забиває наші судини і може дать толчок до низки серйозних захворювань: атеросклероз, ішемічний інсульт, інфаркт, цукровий діабет І та ІІ типу. Всі ці захворювання можуть наблизити нас задолго. Ant. с COVID-19.
Тому під час пандемії вкрай важливо стежити по (по грибы) своїм харчуванням. Не їсти рафіновані вуглеводи, солодкого, жирів і жирної свинини в тому числі", — радить фахівець.